Prazna prodavnica očekuje odeću i u Kragujevcu

Foto: Facebook (screenshot)

Nije usamljen slučaj da neki odevni komadi budu zaboravljeni, naročito nakon kupovine novih. Zbog toga mnogo odeće ostaje neiskorišćeno i naposletku završi u otpadu.

Protekle jeseni započeta je kreativna i humana akcija sa darivanjem polovne odeće onima kojima je potrebna. Prvobitno je realizovana u šoping centru Promenada u Novom Sadu, gde je otvorena takozvana prazna radnja„The Empty Shop“.  Tokom trajanja akcije sakupljeno je čak 6 tona odeće.

S obzirom na takav odaziv, a i u skladu sa prazničnim raspoloženjem darivanja, ista akcija ponovo je pokrenuta, ovoga puta u Kragujevcu.

Šoping centar Kragujevac Plaza i Crveni Krst Kragujevac organizuju humanitarnu akciju prikupljanja odeće za decu i odrasle. U prizemlju tržnog centra 12. decembra otvorena je prazna radnja u koju Kragujevčani, kao i svi koji imaju želju da učestvuju, mogu da donesu čistu, celu i ispeglanu odeću koju više ne nose i da je doniraju, svakog dana, u periodu od 12 do 20 sati.

Projekat je podržalo i Sportsko-privredno društvo „Radnički“ iz Kragujevca, a sportisti kluba su bili i prvi posetioci. Tom prilikom donirali su sportsku garderobu za najmlađe.

“The Empty Shop” u šoping centru Plaza u Kragujevacu otvoren je do 6. januara 2020. godine. Prikupljena garderoba biće sortirana i predata Crvenom Krstu Kragujevac, a zatim uručena socijalno ugroženima na teritoriji grada i okoline.

Jelena Cvetić

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti