Obustavljeni radovi na izgradnji malih hidroelektrana na Bukovici

Radovi na izgradnji malih hidroelektrana na Bukovici se obustavljaju dok Vlada Crne Gore ne preispita svu dokumentaciju i donese konačnu odliku, zaključeno je juče na sastanku ministarke ekonomije Dragice Sekulić sa meštanima Opštine Šavnik, predstavnicima NVO, investitorom i predstavnicima lokalne samouprave.

Foto-ilustracija: energetskiportal.rs

Sekulić je sa saradnicima obišla lokaciju na kojoj su započeti pripremni radovi na izgradnji male hidroelektrane na Bukovici i razgovarala sa građanima Šavnika, nakon čega je održan sastanak u zgradi opštine.

Na sastanku je bilo prilike da svi međusobno razgovaraju i salušaju jedni druge.

„Nema potrebe da se Bukovica brani ni od koga. Danas smo zajednicki postigli dogovor da se i radovi i protesti stopiraju dok se ne donese konacna odluka“, kazala je Sekulić.

Takođe je istakla da će se na osnovu komunikacije sa državnim institucijama i provere zakona doneti kvalitetna odluka bez ikakvih pritisaka i ishitrenosti.

Predsednik Opštine Šavnik Mijomir Vujačić je izrazio zadovoljstvo zbog postignutog dogovora i kazao da će lokalna uprava podržati svaku odluku Vlade Crne Gore.

Građani su već izvesno vreme bili na mestu lokacije u Bukovici, i zbog početka izvođenja pripremnih radova na izgradnji male hidroelektrane Bukovica kada su sprečili investitora da nastavi započete radove.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti