Obavljen deo radova na glavnom vodovodnom vodu u opštini Paraćin

Foto-ilustracija: Pixabay

Osnovni radovi na zameni dela glavnog vodovodnog voda, obavljeni su u dužini od oko dva kilometra – iskopavanje kanala i polaganje cevi primiče se iz pravca Izvora, ka izlazu na magistralni put, gde će cevi biti sprovedene ispod i sa leve strane puta ka Davidovcu. Druga faza radova odnosi se na postavljanje šahti i ispusnih ventila i taložnika, a vod će biti zamenjen u ukupnoj dužini od 9 kilometara i 700 metara. Nove cevi su napravljene da potraju decenijama, a to znači da više neće biti kvarova, koji su se do sada učestalo dešavali na tom delu glavnog voda.

Zamena velikog dela glavnog voda deo je velikog projekta za poboljšanje vodosnabdevanja u opštini Paraćin, koji uključuje i rekonstrukciju vodovodne mreže u nekoliko gradskih ulica i iskopavanje novih dopunskih bunara. Cilj je sprečavanje gubitka zdrave pijaće vode na njenom putu od izvora do potrošača, kao i obezbeđivanje stabilnog vodosnabdevanja u letnjim mesecima, kada se izdašnost izvora smanjuje.

Izvor: Opština Paraćin

Ovaj tekst je nastao u okviru projekta „Paraćin u slici i reči“ koji je sufinansiran iz budžeta Opštine Paraćin na Javnom pozivu za učešće na opštem konkursu za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2019. godini.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti