Obale Lima u Bijelom Polju pretvorene u gradsku deponiju

Foto-ilustracija: Pixabay

NVO ,,Euromost“ napravila je snimke koji prikazuju kako izgledaju obale Lima u Bijelom Polju i upozorava da je situacija još gora nego predhodnih godina, piše RTCG.

„Za trenutnu situaciju su najviše krive lokalne inspekcije, pre svega bjelopoljska Komunalna policija, kao i ekološka i inspekcija za vode, koje ništa ne preduzimaju da bi sprečili uništavanje ove reke, kao i deponovanje ogromnog otpada na njenim obalama“, navode u saopštenju.

Ističu da otpad odlažu svi, od građana, Javnih lokalnih i državnih ustanova, do privatnih preduzetnika i proizvođača u ovom gradu.

„Očigledno, da će se Komunalne službe iz Priboja i Višegrada i ove godine morati spremiti kao i predhodnih godina, da spašavaju šta se mora spašavati, jer će se sa prvom velikom kišom plutajući otpad iz Bijelog Polja naći u Prijepolju, Priboju i Višegradu“, poručuju u saopštenju.

Interesantno je, ističu, prema podacima koje su dobili od Komunalne policije u Bijelom Polju, da poslednje tri godine nisu podneli nijednu prekršajnu prijavu protiv počinioca, kao da se ništa ne odlaže na obalama Lima.

Pozivaju Upravu za inspekcijske poslove, bjelopoljsku komunalnu policiju i sve nadležne organe, da konačno počnu da rade svoj posao i preduzmu mere prema svima koji uništavaju ovu reku.

Izvor: RTCG

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti