Nova fasada u starom delu Priboja

Kako je bilo i dogovoreno, sa prvim lepim danima nastavljeni su radovi na uređenju fasada zgrada u Priboju. Tako je ovih dana u starom delu grada zablistala još jedna fasada. U zajedničkoj akciji stanara i lokalne samouprave, sređena je zgrada u Ulici 12. januara broj 92, na Brijegu, koja je dobila potpuno novi izgled i sjaj.

Foto: Opština Priboj

Ova stambena jedinica sa 12 domaćinstava izgrađena je pre više od pola veka, a od tada na njoj nije bilo značajnijih ulaganja. Akcijom sređivanja fasada dobila je potpuno novo ruho i od oronule zgrade sada je postala lice ovog dela grada. Pored nove fasade postavljeni su oluci i limarija na prozorima i terasama, a pojedini stanari su uspeli da promene i stolariju na svojim stanovima, pa je sada umnogome popravljena i energetska efikasnost, jer je na fasadi ugrađena i termoizolacija. Još je preostalo da se uradi dekorativna rasveta.

Zgrada je sada i lepša, ali i energetski efikasnija i uklopiće se u ambijentalnu celinu koja se u ovom delu grada stvara rekonstrukcijom bivšeg hotela Priboj i sređivanjem fasada na ukupno 6 stambenih jedinica. Podsetimo, već je nova fasada zablistala na stambenoj jedinici u Proleterskoj broj 1, preko puta taksi štanda.

Po sprovedenom konkursu, uz učešće opštine i stanara (odnos 80:20 odsto), uradiće se fasade na još četiri stambene jedinice, i to na zgradi u Proleterskoj broj 2, preko puta Zavičajnog muzeja, kao i na tri stambene jedinice u dve zgrade u Ulici 12.janaura. Nova fasada uskoro će zablistati i na zgradi prekoputa solitera, gde su pekara i apoteka, sa brojevima 31 i 35, kao i na zgradi broj 65, preko puta objekta Vrtića u ovom delu grada.

Posao na tenderu dobila je prijepoljska firma „Rovčanin inženjering“ koja je za podizvođače angažovala pribojske radnike. Akcija zajedničkog sređivanja fasada na zgradama u Priboju biće nastavljena na zgradama i u drugim delovima grada.

Izvor: Opština Priboj

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti