Niš subvencioniše kupovinu bicikala

Foto-ilustracija: Pixabay

Prošlo je skoro godinu dana od najave da će umesto auto-sedišta Niš subvencionisati kupovinu bicikala, a konkurs je konačno raspisan. Nišlije koje konkurišu će dobiti vaučer od po 5.000 dinara od Grada, a još 1.500 dinara biće bonus od firme koja je dobila posao na tenderu. Kako je nedavno rekla gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, od brzine prijave zavisiće ko će dobiti vaučer.

U konkursu piše da je cilj dodele vaučera promocija zdravih stilova života kroz korišćenja bicikla kao ekološki prihvatljivog transporta na teritoriji  Niša, a ukupno je opredeljeno 5 miliona dinara.

„Grad Niš je opredelio sredstava u iznosu od 5.000.000 dinara, u razdelu Gradske uprave za imovinu i održivi razvoj, kojima će fizičkim licima putem vaučera iz budžeta biti sufinansirana kupovina bicikala u visini od 5.000 dinara, dok će deo od 1.500 dinara, koji predstavlja bonus po poklon vaučeru, biti finansiran od strane dobavljača vaučera, te će ukupana vrednost vaučera iznositi 6.500 dinara“, navodi se u konkursu.

Pravo učešća imaju Nišlije koje nisu zaposlene u preduzećima direktnih i indirektnih korisnika budžeta, a jedan od uslova je i da imaju prebivalište ili boravište na teritoriji Niša i to ne kraće od šest meseci.

Rok za prijave je do 8. marta, a detalji konkursa i formulari su dostupni na sajtu Grada.

Na to ko će dobiti vaučer uticaće i to ko se kada prijavio na konkurs.

„Ono što je najbitnije je da se što pre naši sugrađani jave jer će od brzina prijave zavisiti, između ostalog, da li će dobiti vaučer“, rekla je nedavno u emisiji „Između redova“ gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Izvor: Južne vesti

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti