MT-KOMEX gradi solarnu elektranu NURDOR-u

Foto: MT-KOMEX

Kompanija MT-KOMEX, pionir u projektima izgradnje solarnih elektrana u Srbiji, povodom obeležavanja 30 godina poslovanja pokloniće solarnu elektranu udruženju NURDOR.

Tokom tri decenije poslovanja, MT-KOMEX je izgradio i isporučio opremu za veliki broj solarnih elektrana na zemlji i na krovovima, ukupne instalisane snage 60 MW. Zaokret ka inovacijama i obnovljivim izvorima energije dopunili su novim segmentom proširivši svoje poslovanje na razvoj mreže punjača za električne automobile.

Kao društveno odgovorna kompanija, MT-KOMEX svakodnevno radi kako na promociji obnovljivih izvora energije tako i na projektima iz ove oblasti, a posebnu pažnju posvećuju zaštiti životne sredine.

Osluškujući potrebe ugroženih i posebno osetljivih grupa u našem društvu, ove godine je MT-KOMEX odlučio da podrži Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka – NURDOR. Oni će na jednoj od kuća koje koristi NURDOR izgraditi malu solarnu elektranu snage 7 kW čime će pomoći da se umanje mesečni troškovi za električnu energiju, a ta sredstva preusmere za druge potrebe udruženja i njihovih korisnika.

Pročitajte još:

“Budući da je Republika Srbija postavila za strateški cilj da do 2040. godine 40 odsto energije dobija iz obnovljivih izvora, kompanija MT-KOMEX, koja je posvetila svoju pažnju i znanje solarnoj energijiodavno već ima pune ruke posla. Trenutno gradimo najveću solarnu elektranu u Srbiji – DeLasol koja se prostire na površini od 12 hektara i sastoji se čak od 17.980 najsavremenijih solarnih panela ukupne snage 11,7 MWp. Elektrana će početi sa radom 1. marta 2023. i neće imati nikakav negativan uticaj na životnu sredinu. Uprkos brojnim obavezama, trudimo se da uvek nađemo vremena i sredstava da našim znanjem i iskustvom pomognemo onima kojima je pomoć najviše potrebna. Ove godine ćemo izgraditi malu solarnu elektranu na jednoj od kuća koje koristi udruženje NURDOR”, izjavio je Miloš Kostić, generalni direktor kompanije MT-KOMEX.

Foto: MT-KOMEX

„Čestitamo na prvih 30 godina kompanije MT-KOMEX sa željom da uspešno nastave sa svojim radom, a verujemo u to, jer je solarna energija budućnost i jedan od održivih načina dobijanja energijeNURDOR je udruženje roditelja koje 19 godina postoji i pruža sveobuhvatnu podršku deci i mladima obolelim od raka i njihovim porodicama. NURDOR-u je trenutni prioritet nova Roditeljska kuća u Beogradu koja će trajno rešiti problem smeštaja dece i njihovih porodica koja se leče u Beogradu, a koja ne žive u ovom gradu. Na žalost, NURDOR ima kuće u Beogradu, ali su one nedovoljne za smeštaj dece koja se leče, tako da je nama ovaj projekat veoma značajan, jer će trajno rešiti problem smeštaja. Sasvim je jasno koliko je ovo vredna i značajna donacija, jer će solarna elektrana koju smo dobili danas od MT- KOMEX-a naći punu namenu i služiti našim malim stanarima a velikim Super herojima u njihovoj borbi. Beskrajno hvala i budite ponosni što radite tako veliku i humanu stvar”, kazala je Joland Korora, predsednica NURDOR-a

Stručni tim kompanije zadužen je za uvođenje novih oblasti poslovanja na domaćem tržištu, a inženjeri i instalateri zaposleni u MT-KOMEX-u redovno pohađaju specijalno pripremljene obuke i poseduju sve neophodne sertifikate. Ovaj kolektiv izdvaja spremnost da klijentima u svakom trenutku pruže punu podršku u svim fazama projekta, od razvojne etape do pripreme dokumentacije za tehnički prijem i ishodovanja upotrebne dozvole.

Izvor: MT-KOMEX

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti