Moćna hrana koja staje u džep

Foto-ilustracija: Unsplash (Sebastien Goldberg)

U susret lepom vremenu važno je razmotriti vanjske aktivnosti kao što su planinarenje, ribolov, džoging ili kampovanje. U ovakve avanture ne možemo se otisnuti bez zaliha hrane i ostalih potrepština, premda nas veliki prtljag može ometati da se u potpunosti prepustimo uživanju u prirodi.

Da bi umanjio količine hrane koja je potrebna za put, ali ne i njen kvalitet, Zoran Vukelić pokrenuo je kompaniju HikingFood koja proizvodi zdrave, visokokalorične zalogaje za sve zaljubljenike u prirodu.

Zoran objašnjava da je izučavao prehrambene navike plemena Tarahumara iz Bakarnog kanjona u Meksiku.

Oni su, kako kaže, čuveni po tome što u potrazi za lovinom mogu da pretrče ogromne distance, a sebe zovu Raramuri, što znači trkači. Vukelić je tako osmislio hranu za sopstveno trčanje maratona, ali se ova ideja vrlo brzo pretvorila u proizvod zvani FIBRO.

„Raramuri snagu crpe iz svojih običaja u ishrani i ja sam to preneo u FIBRO. Žuti FIBRO u sebi sadrži praktično kompletnu ishranu plemena Tarahumara u malom pakovanju. Napravio sam prve primerke i otkrio da zaista deluje. Kolege maratonci su tražili da probaju i oduševili se, pa su mi sugerisali da počnem proizvodnju. Onda sam tokom jednog hajkinga shvatio da je FIBRO u stvari idealan kao hrana za boravak u prirodi pošto ispunjava najstrože zahteve za tu vrstu hrane“, kaže Zoran za Energetski portal.

On dodaje da je svaki FIBRO obrok za sebe jer ima preko 200 kalorija, postojan je na visokim i niskim temperaturama, nije preterano sladak i, što je veoma važno, potpuno je prirodan, bez dodatih zaslađivača.

Takođe, idealnim za put čine ga i njegove male dimenzije zbog kojih lako staje u džep ili ranac, a njegovu praktičnost su, pored planinara, prepoznali i ribolovci i lovci.

„FIBRO je obrok koji staje u džep. Potpuno je prirodan, zdrav i nabijen energijom. Stavite nekoliko komada u džep i uputite se na planinu. Slobodno ćete uživati u prirodi jer znate da nećete ostati gladni. Trenutno nudimo FIBRO u tri različite verzije. To nisu samo drugačiji uskusi, svaki FIBRO je za sebe specifičan po sastavu. Trenutno radimo na razvoju novog proizvoda koji će, slobodno mogu da kažem, biti revolucionaran ne samo na našem već i na svetskom tržištu.“, objašnjava Vukelić.

HikingFood je prva kompanija specijalizovana za hranu za planinare u našoj zemlji, a Vukelić je zadovoljan jer su svi oni kojima je proizvod namenjen odlično reagovali. „Koliko im se dopada ideja, toliko su zadovoljni samim proizvodom. Nama je to najvažnije“, ističe on.

Milena Maglovski

 

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti