Kucnuo je zadnji čas, daj prirodi svoj glas!

Foto-ilustracija: Unsplash (Sebastian Pociecha)

Ubijanje divljih životinja u ekološkoj državi Crnoj Gori postalo je svakodnevica!

“Nedavno smo svedočili slučaju ubijanja jelena u Nacionalnom parku „Biogradska gora”, a ove godine sve nas je šokiralo i ubijanje mečke u Beranama, sove velike ušare i jastreba u Podgorici, medvjeda u Dragišnici i srndaća u NP „Durmitor“”, navodi se na sajtu Centra za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore. 

Ovo je samo deo dugačkog spiska nama poznatih krivolovnih radnji sa kojima je javnost upoznata. Mnogo je više onoga što ne dođe do medija i osvešćenih pojedinaca. Kap je odavno prelila čašu i svi alarmi su uključeni, međutim konkretne reakcije od strane nadležnih – nema! Krivolov se vrši i nad nelovnim i zaštićenim vrstama, pa čak i u zaštićenim područjima.

Jedini način da se se omogući dovoljno vremena da se odredi nulto stanje populacija divljači i da se sprovedu efikasne zakonodavne i institucionalne reforme je moratorijum. Smatramo da je donošenje ovakve odluke najefikasniji i najsvrsishodniji način da se zaštiti prirodno bogatstvo zemlje koje je dobro svih građanki i građana Crne Gore.

Potpisivanjem peticije šaljemo Vladi Crne Gore i Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede poslali jasnu i glasnu poruku da je krajnje vreme da se krivolovu stane na kraj!

Zato pomozi i ti, daj prirodi svoj glas, potpiši peticiju! Više o tome pogledajte ovde.

Izvor: Centra za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti