Otvoren konkurs za novinarsku priču u vezi sa problematikom zaštite prirode!

Foto: Siniša Ljubisavljević

Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) raspisuje konkrus za novinarske radove, odnosno pruža jednokratnu novčanu podršku za novinarku ili novinara koji bi se posvetili istraživanju problematike zaštite prirode, sa posebnim akcentom na šumarstvo i zaštitu šuma. Podrška istraživačkom novinarstvu u oblasti zaštite prirode deo je regionalnog projekta „Partnerstvo za prirodu“ koji podržava GIZOtvoreni regionalni fond za implementaciju sporazuma u oblasti biodiverziteta (ORF BDU) u ime nemačke vlade, a koji CZIP realizuje u partnerstvu sa Centrom za životnu sredinu (Bosna i Hercegovina) i Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

Jednokratna podrška od 800 evra bruto pokriva sve vrste troškova vezane uz istraživački rad, a prema potrebama kandidata može biti iskorištena za troškove putovanja, vremena provedenog za istraživanje ili opreme. U okviru ovog poziva moguće je podržati do dve istraživačke priče, odnosno istraživački rad dva novinara/ke.

Mogu se prijaviti svi novinari/ke bez obzira na prethodno iskustvo u istraživanjima o zaštiti prirode. Prijave se šalju imejlom na adresu jelena.vukasinovic@czip.me najkasnije do 15. maja. Rok za predaju priča je do 30. juna.

Više informacija ponađite OVDE.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti