Kako očuvati životnu sredinu kupovinom proizvoda sniženih i do 90 odsto?

Foto-ilustracija: Pixabay

Bakalnica je novi koncept prodaje hrane i proizvoda za domaćinstvo sa ciljem očuvanja životne sredine, a po izuzetno niskim cenama.

Na veb stranici bakalnica.rs možete da pazarite ispravne proizvode za koje postoji veliki rizik da u supermarketima ne bi našli put do krajnjeg kupca. Razlozi za to su brojni, a najčešće je u pitanju kratak period do isteka roka, zatim prekomerna proizvodnja određenog proizvoda u odnosu na potrebe tržišta, promena ambalaže, oštećena ambalaža ili prodaja van sezone.

U ponudi se nalaze i proizvodi iz regularne ponude sa dugim rokom trajanja. Međutim, cene nisu u skladu sa tim, već snižene! U pitanju su proizvodi partnera Bakalnice koji žele da podrže njihov koncept ili da promovišu određene proizvode iz svoje ponude kod njih.

Procenjuje se da se u Srbiji godišnje baci oko 250 hiljada tona hrane. Cilj osnivača ove neobične virtuelne prodavnice je da, međusobnom saradnjom dobavljača, partnera i kupaca, smanje količinu tog otpada, čime ćemo zajednički doprineti zaštiti životne sredine u kojoj živimo, a pojedinačno uštedeti znatnu količinu novca.

U ponudi Bakalnice nikada nećete naići na artikal nakon datuma do kad je naznačeno da ga je najbolje upotrebiti, ali će u mnogim slučajevima taj rok biti kratak. U opisu svakog proizvoda jasno je naznačeno do kad je namirnicu najbolje upotrebiti, ili, u drugim slučajevima, koji je krajnji rok upotrebe.

Pažljivo planirajte nabavke u skladu sa potrebama, nemojte bacati hranu, već uživajte u njoj, apeluju „dućandžije sa interneta“.

Nakon isteka ovog datuma, hrana može biti dobra za jelo još danima, nedeljama i mesecima. Svima nam se dešava da u domaćinstvu ostane neki proizvod nakon isteka ove oznake. Ako nema naznaka da je namirnica pokvarena, slobodno je konzumirajte.

Jelena Kozbašić

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti