Kako da sami napravite novogodišnje ukrase

Foto-ilustracija: Pixabay

Kraj godine, pripreme za praznike i ukrašavanje jelke predstavlja pravi užitak, posebno za najmlađe članove porodice. Kupovina ukrasa može da bude veliki izadatak za kućni budžet, zato ove godine budite kreativni, reciklirajte i sami napravite ukrase za jelku i vaš dom.

Sigurno svi u kući imate stari papir, karton, plastične čaše i flaše, najlonske kese, plastične slamčice, makaze, lepak, kanap. Uz malo mašte i kreativnosti možete napraviti ukrase na kojima će vam svi zavideti.

Od starog papira i kartona možete napraviti pahulje i cvetove koje možete različito obojiti i ekološki ukrasi za jelku su spremni. Od plastičnih slamčica napravite neobične šarene kuglice ili ukrase neobičnih geometrijskih oblika. Za njihovu izradu vam je potreban lepak i kanap i pustite mašti na volju.

Pokvarene sijalice, malo mašte, boje i vredne ruke napraviće jedinstvene ukrase na kojima će vam svi zavideti. Sneško Belić, Deda Mraz, vilenjaci ili kugle neobičnog oblika i boje krasiće vašu jelku za tili čas.

Dok šetate po obližnjem parku pokupite po neki list i šišarku, obojite ih belom bojom, pospite po njima zlatne i srebrne šljokice i ukrasi za sto ili dekoracija za dom su spremni.

Napravite medenjake u obliku jelke, Sneška Belića, pahulje, zvezde, provucite konac kroz njih i okitite jelku. Vaši ukućani biće oduševljeni ovim jestivim ukrasima.

Ovo su samo neke ideje za pravljenje ukrasa, najvažnije je da se dobro zabavite i da vaši najmlađi uživaju dok prave ukrase i uče nešto novo o ovakvom vidu reciklaže.

Srećni praznici!

Energetski portal

 

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti