Novogodišnje jelke za tri ustanove socijalne zaštite u Beogradu

Foto: Grad Beograd

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević darivali su novogodišnje jelke kao lični poklon za tri ustanove socijalne zaštite u Beogradu.

U pitanju su Prihvatilište za odrasla i stara lica, Prihvatilište za decu Beograda i Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj.

Zbog epidemije koronavirusa Prihvatilište za decu Beograda trenutno je u izolaciji, dok su druge dve ustanove u smenskom radu od po 12 sati u cilju zaštite korisnika i zaposlenih.

„Približava se Nova godina i iako je ove godine slavimo pod posebnim uslovima zbog epidemije koronavirusa, odlučili smo da ovim ustanovama poklonimo jelke i na taj način korisnicima i zaposlenima ulepšamo praznike sa željom da sledeća godina bude bolja“, rekao je Vesić.

On je naveo da se predstavnici Grada trude da olakšaju život korisnika tih ustanova koji je, ističe, veoma težak.

„Olakšavamo im da ga prožive onako kako zaslužuju, a svi zaslužuju da imaju novogodišnju jelku, uz koju će poželeti da im se nešto lepo dogodi u sledećoj godini“, istakao je Vesić.

Stanisavljevićeva je zahvalila zameniku gradonačelnika što daje podršku Sekretarijatu za socijalnu zaštitu i zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite i dodala da su jelke već isporučene u sve tri ustanove.

Korisnicima i zaposlenima poželela je srećne predstojeće novogodišnje i božićne praznike i svima u narednoj godini puno zdravlja i da se što pre pandemija koronavirusa završi.

Direktorka Prihvatilišta za odrasla i stara lica Nevenka Nikić Simatković je u ime zaposlenih i korisnika zahvalila svima u Gradu koji pomažu.

„Želim da što pre ispratimo ovu godinu koja nam je, zbog situacije sa virusom, bila poprilično teška, ali smo se izborili da nam svi korisnici budu zdravi. Uz ovaj lep znak pažnje, dočekaćemo novu godinu koja će nam, nadamo se, biti mnogo lepša od ove koju ispraćamo“, rekla je ona.

Izvor: Grad Beograd

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti