Inicijativa za trajno rešavanje pitanja vodosnabdevanja Sokobanje

Foto: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić saopštila je da je, s obzirom na ogroman potencijal koji Sokobanja ima za razvoj turizma, važno preduzeti mere za uspostavljanje adekvatne komunalne infrastrukture kao preduslova za njen razvoj.

Matić je, povodom pokretanja inicijative za rešavanje ovog pitanja na sastanku predstavnika Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i opštine Sokobanja, istakla da problem sa vodosnabdevanjem Sokobanja traje već 30 godina.

On predstavlja najveću kočnicu za iskorišćavanje ove destinacije u oblasti turizma koju je neophodno podržati, posebno u svetlu posledica pandemijske krize.

Na sastanku je dogovoreno da se što pre pripremi projektna i tenderska dokumentacija kako bi najkasnije 2022. godine moglo da počne izvođenje radova koji bi trajno rešili pitanje vodosnabdevanja Sokobanje.

Danas je takođe održan sastanak sa predstavnicima ministarstva kulture i informisanja Zavoda za zaštitu spomenika kulture Niš na kojem su definisani prvi koraci u razvoju projekta revitalizacije lokaliteta Sokograd.

Izvor: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti