Jedinica za suzbijanje ekološkog kriminala podnela 291 prijavu

Foto: Vlada Republike Srbije

Jedinica za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštitu životne sredine za četiri meseca rada podnela je 291 krivična prijava protiv 217 lica koja su počinila 291 krivično delo iz oblasti ekološkog kriminala.

Prema rečima Aleksandra Vulina, ministra unutrašnjih poslova, članovi ove jedinice su predanim i angažovanim radom doprineli tome da su zaštićeni mnogi prirodni resursi, biljni i životinjski svet naše zemlje.

Kako je istakao prijave su napisane onima koji su na crno prodavali zaštićene vrste, ubijali i zlostavljali životinje, vršili krivolov, činili šumske krađe, pa do onih koji su zagađivali naše reke i prirodna bogatstva.

“Svi oni koji uništavaju naše prirodne resurse, biljni i životinjski svet, zagađuju prirodu, svesno ili ne, vrše zločine ne samo prema nama koji smo tu, već i prema budućim generacijama koje će našu zemlju naslediti”, poručio je ministar, navodi se u saopštenju.

Vulin je najavio da će Jedinica u narednom periodu pojačati rad i nadzor u svim delovima Srbije, i upozorio na to da će se svi oni koji uništavaju naše nasleđe naći na udaru policije, biti otkriveni i u skladu sa zakonom procesuirani.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti