Hrvatska dobila još pet stanica za punjenje električnih vozila

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Krajem prošle nedelje u Velikoj Gorici u Hrvatskoj otvoreno je pet novih stanica za punjenje električnih automobila.

Gradonačelnik Velike Gorice gospodin Dražen Barišić pustio je u rad prvu stanicu za punjenje električnih automobila koju je instalirao Hrvatski Telekom i ovom prilikom istakao da se nada da će ove stanice podstaći građane da se odluče za ekološki vid prevoza i tako pomognu da Velika Gorica postane još čistiji grad.

Predstavnik Hrvatskog Telekoma gospodin Dino Novosel izjavio je da korisnici električnih vozila mogu puniti svoje automobile uz pomoć RFID kartica, kao i da će uskoro biti omogućen pristup stanicama za punjenje električnih automobila i uz pomoć SMS platforme i globalne aplikacije za mobilne telefone.

U saopštenju Hrvatskog Telekoma navedeno je da je u periodu od jula 2011. godine do septembra 2015. godine na stanicama za punjenje električnih automobila u vlasništvu Hrvatskog Telekoma registrovano 875 sesija prilikom čega je isporučeno 6312kWh električne energije. Kako je navedeno, prosečno vreme punjenja bilo je 65 minuta, a najzastupljenije su stanice za punjenje električnih automobila sa priključnom snagom do 22kW.

Inače, u Hrvatskoj postoji 71 javna stanica za punjenje električnih automobila u 27 gradova.

Sandra Jovićević

foto: t.ht.hr

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti