EBRD odobrila kredit za restrukturiranje EPS-u

eps

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) izdala je saopštenje u kome je navedeno da je odobren kredit JP „Elektroprivreda Srbije“ za restrukturiranje u iznosu od 200 miliona evra.

Direktor sektora energetike EBRD gospođa Nandita Paršad istakla je da će kredit EPS učiniti efikasnijim i modernijim, kao i da će se poboljšati standardi kada je reč o zaštiti životne sredine i korporativnom upravljanju.

Direktor EBRD za Srbiju gospodin Danijel Berg izjavio je da će kredit biti iskorišćen i za saniranja šteta koje su nastale tokom poplava 2014. godine.

Generalni direktor EPS-a gospodin Aleksandar Obradović dodao je da je cilj EPS-a da postane efikasan i konkurentan lider u energetskom sektoru regiona.

Ministar rudarstva i energetike gospodin Aleksandar Antić zahvalio se Evropskoj banci za obnovu i tazvoj za podršku koju je pružila EPS-u.

U saopštenju je navedeno da će uz pomoć kredita od 200 miliona evra EPS dostići dugoročne razvojne ciljeve kao što su komercijalizacija, podizanje standarda korporativnog upravljanja i unapređenje standarda energetske efikasnosti.

Sandra Jovićević

foto: eps.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti