Hoćemo li ubuduće čist vazduh udisati samo uz pomoć kacige?

Zbog pandemije koronavirusa uvedene su brojne zabrane. Mnogima teško pada, pre svega, zabrana putovanja, ali i sedenje u kabini aviona prepunoj nepoznatih ljudi. Zato su se inženjeri dosetili i predstavili kacigu „Er“ (Air) koja će ih zaštiti tokom putovanja.

Namenjena za putovanja, kaciga koju proizvodi kompanija „Mikro Klajmat“ po dizajnu inženjera Majkla Hala, inspirisana je svemirskim putovanjima.

Kaciga „Er“ je opremljena najsavremenijim Hepa filterom koji pročišćava i uzlazni i izlazni vazduh. Ovaj filter sprečava prolazak 99,97 odsto čestica veličine do 0,03 mikrona. 

Opremljena je ventilacionim sistemom koji provlači vazduh kroz filtere, održava njegovu svežinu i sprečava magljenje vizira. 

Prednost kacige je što se pričvršćuje oko vrata, obložena je jastučićima u dve veličine kako bi korisnici mogli udobno da se smeste, a vizir ne ometa komunikaciju i ne ometa nošenje naočara. Radi se i na tome da kaciga dobije otvor za slamku kako bi korisnik mogao nesmetano da pije.

Kaciga teži oko dva kilograma i obložena je tkaninom koja se skida i može da se pere. Baterija traje četiri sata, a moći će da se koristi i dok se puni.

Trenutno se prodaje za 200 američkih dolara (170 evra), i dolazi u paketu sa tašnom i punjačem.

Izvor: RTS

 

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti