General Electric ulaže 21,5 milijardi evra u Hrvatsku

Foto-ilustracija: Pixabay

Američki industrijski konglomerat General Electric ove godine će uložiti dodatnih oko 160 miliona kuna (21,5 milona evra) u mašine i nadogradnju fabrike u Karlovcu.

– Tokom nekoliko poslednjih godina fabrika u Karlovcu prepoznata je po brzini, kvalitetu i fleksibilnosti proizvodnje, i najavljeno ulaganje će značajno povećati njene kapacitete i potvrditi predanost kompanije General Electric ovom regionu – izjavio je Gaetano Masara, izvršni direktor kompanije za jugoistočnu Evropu, prenose hrvatski mediji.

Pogon General Electric u Karlovcu pruža usluge za elektrane u izgradnji i one koje su već u pogonu u sektorima termalnih i održivih izvora energije, a najznačajnije reference fabrika je stekla isporukama raznih komponenti za gasne i parne turbine.

Masara je rekao da je kompanija prepoznala ovaj deo Evrope kao izvrsnu investicionu lokaciju za proizvodnju i razvoj novih tehnologija i inovativnih rešenja, kao i da je postala najveći američki investitor u regiji.

General Electric je u regionu srednje i istočne Evrope trenutno angažovan na projektu termoelektrane Plomin 2 u Hrvatskoj, i u termoelektrani Elektroprivrede Srbija Nikola Tesla u Obrenovcu.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti