EPS – raspisan tender za istraživanje lokacije i izradu tehničke dokumentacije za gradnja solarne elektrane u okviru TE Kolubara B 

Foto-ilustracija: Pixabay

Javno preduzeće “Elektroprivreda Srbije” (EPS) raspisalo je tender za istraživanje lokacije i izradu investiciono-tehničke dokumentacije za gradnju solarne elektrane u okviru termoelektrane Kolubara B.

Kako se navodi u dokumentaciji koju je objavio EPS, u cilju izgradnje solarne elektrane na prostoru TE Kolubara B, razmotrena je gradnja solarne elekrane na postojećim objektima (površina na krovovima magacina i radionica), kao i gradnja na zemljištu.

Osnovni cilj izrade tehničke dokumentacije je definisanje uslova za izvođenje radova i izradu tehničke dokumentacije solarne elektrane sa optimalno instalisanom snagom na zadatoj lokaciji, kao i obezbeđivanje potrebnog i dovoljnog nivoa podataka da se na osnovu njih može sačiniti tenderska dokumentacija koja će obezbeđivati adekvatan izbor opreme i ponuđača za izgradnju postrojenja.

“Imajući u vidu obim posla koji treba da pruži Obrađivač, prioritetna je usluga Solarnih elektrana na postojećim objektima. Obrađivač je dužan da u što kraćem roku izvrši celokokupnu uslugu kako bi Korisnik usluge mogao da raspiše nabavku za izgradnju SE na krovovima svojih objekata u okviru TE Kolubara B”, navodi se u dokumentaciji.

Rok za podnošenje ponuda je 23. novembar 2021. godine, za više informacija pogledajte ovde.

Izvor: eKapija

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti