Dubrovnik dobija novu zelenu oazu na Babinom Kuku

Foto-ilustracija: Unsplash (Dimitry Anikin)

Na vrhu Babinog Kuka u Dubrovniku uskoro započinju radovi na izgradnji novog sportsko-rekreativnog parka s dečjim i sportskim igralištem i platformama za trening i fitnes na otvorenom.

Odabrani izvođač radova „Alfaplan građenje“ otpočeo je posao juče, 4. februara, od kada počinje da teče ugovoreni rok od 75 dana za izvođenje.

Sportsko-rekreativni park na vrhu Babinog Kuka koncipiran je u četiri jedinice, s tim da jedinicu A čini dečje igralište sa zonama za decu do 6 i za decu iznad 6 godina koje je takođe opremljeno spravama za decu s poteškoćama u razvoju.

Jedinice B i C čini plato za fitnes na otvorenom, odnosno igralište za mali fudbal i košarku, dok je na jedinici D smešten plato za trening na otvorenom (street workout). Na zapadnoj strani, izvan ograde igrališta, nalazi se klupa-tribina. Osim prostora parka, biće uređena i staza do parka, kao i prostor za odlaganje otpada i autobusko stajalište.

Projekat je izradio „TLO STUDIO“, za nadzor je zadužen „Bation inženjering“, dok vrednost radova ukupno iznosi 2.871.591 kuna s PDV-om (oko 260.000 evra).

Realizacijom ove investicije u društvenu infrastrukturu namenjenu sportu i rekreaciji, građani svih starosnih dobi s područja Babinog Kuka dobiće novu zelenu zonu za aktivno provođenje vremena.

Izvor: Grad Dubrovnik

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti