Dodeljeno svih 100.000 vaučera za odmor u Srbiji

Foto: Wikipedia/SashaSB

Juče je u pošti 11500 Obrenovac završeno evidentiranje i podeljeno svih 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji, za koje je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija obezbedilo 500 miliona dinara, navodi se u saopštenju Ministarstva.

,,Akcija dodele vaučera je zbog rekordnog odziva građana završena danas, što pokazuje da je ova mera podsticaja domaćeg turizma uspešno realizovana i ove godine”, izjavila je Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Vaučeri u vrednosti od 5 hiljada dinara mogu se koristiti u trajanju od najmanje pet noćenja izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja korisnika vaučera i mogu se iskoristiti do 20.11.2022. godine.

Građani na raspolaganju imaju veliki broj ugostiteljskih objekata širom Srbije, pa će tako mnogi godišnji odmor provesti u nekim od najposećenijih banja poput Vrnjačke Banje, Sokobanje i Banje Koviljače, a nije retkost da građani leto radije provode na planini kao što su Zlatibor, Zlatar, Divčibare i Tara.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti