Đedović: Neophodno završiti potpunu reorganizaciju u JP „Srbijagas“

Foto: Emilija Jovanović-Ministarstvo rudarstva i energetike

O reformama u gasnom sektoru, investicijama i planovima poslovanja tog preduzeća u tekućoj i narednim godinama razgovarali su Dubravka Đedovi, ministarka rudarstva i energetike i Zoran Jovčić, v.d. direktor preduzeća „Transportgas Srbija“.

Ministarka je istakla da će ovu godinu obeležiti reforme i značajne investicije u energetskom sektoru kao i da je potrebno završiti reorganizaciju JP „Srbijagas“.

„Neophodno je da završimo potpunu reorganizaciju JP „Srbijagas“ koju smo započeli prenošenjem vlasništva nad “Transportgasom” sa “Srbijagasa” na Republiku Srbiju. “Transportgas” je danas nezavisni operator transportnog sistema ali moramo da ispunimo sve zadatke iz Akcionog plana kako bismo uspešno sproveli reforme u gasnom sektoru”, objasnila je ministarka.

Pročitajte još:

Prema njenim rečima ove jeseni biće završena izgradnja gasne interkonekcije između Srbije i Bugarske koja je od strateške važnosti za  našu državu.

“Njenom izgradnjom ćemo diversifikovati snabdevanje gasom iz drugih izvora, dok se planira gasna interkonekcija sa Severnom Makedonijom. Nastavićemo sa redovnom komunikacijom sa “Transportgasom” kako bismo u rokovima realizovali projekte u gasnom sektoru”, rekla je Đedović, navodi se u saopštenju.

Jovičić je istakao da resorno Ministarstvo pruža podršku preduzeću u procesu razdvajanja sa „Srbijagasom“ i da će biti partner drugim gasnim preduzećima kako bi se ubrzano sprovela gasifikacija u zemlji.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti