Direktorka EBRD Zsuzsanna Hargitai postala prvi počasni član OIE Srbija

Foto: OIE Srbija

Zsuzsana Hargitai, direktorka EBRD za Zapadni Balkan postala je prvi počasni član Udruženja Obnovljivi izvori energije Srbije (OIE Srbija).

Počasnu člansku kartu, odlazećoj direktorki EBRD, predao je Miloš Colić, član UO Udruženja, na svečanoj sednici Skupštine OIE Srbija organizovanoj povodom odlaska gospođe Hargitai iz Srbije.

„Izuzetna je čast sarađivati sa gospođom Hargitai, koja je dala ogroman doprinos razvoju sektora zelene energije u Srbiji, kao i osnivanju Udruženja OIE Srbija. Ostavila nam je fantastičan osnov koji moramo dodatnu da unapređujemo i obnavljamo. Siguran sam da će gospođa Hargitai imati izuzetne rezultate na novoj funkciji u Aziji, baš kao i njen naslednik gospodin Matteo Colagneli u Srbiji, sa kojim ćemo vrlo rado nastaviti saradnju“, rekao Miloš Colić, inače direktor kompanije New Energy Solutions.

Zahvaljući se na prijemu u Udruženje i ukazanoj počasti, gospođa Hargitai je da je vrlo zadovoljna mandatom provedenim u Srbiji u poslovnom i društvenom smislu.

„Udruženje OIE Srbija čije smo osnivanje podržali je jedan od dobrih primera uspešne saradnje. EBRD je finansirao dva najveća vetroparka u Srbiji i verujem da novi projekti uskoro dolaze. Hvala svima, želim vam puno zdravlja i srećem uspešnu saradnju i rast organizacije“, rekla je Zsuzsanna Hargitai.

Svečanosti koje je OIE Srbija priredila u čast gospođe Hargitai, prisustvovao je Matteo Colagneli, koji funkciju direktora EBRD za Zapadni Balkan zvanično preuzima u ponedeljak 17. maja, pomoćnica ministra energetike zadužena za OIE Sabina Ivanović, NJ. E. ambasador Izraela Jahel Vilan, kao i članovi Udruženja.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti