Crna Gora: Iz mora izvučeno tri kubika otpada

Foto-ilustracija: Pexels

U akciji ,,Čistije more za čistiji život” ronioci su izvadili preko tri kubika otpada iz mora u delu kotorskog zaliva kod Prčanja, saopštio je Institut za biologiju mora.

Ove godine Institut za biologiju mora sa prijateljima obeležio je Dan planete Zemlje akcijom čišćenja podmorja, u delu kotorskog zaliva ispred Bogorodičinog hrama.

U akciji su učestvovali ronioci i osoblje Instituta za biologiju mora, vatrogasne jedinice Kotor, Portonovi marina, uzgajališta “Luka’s oysters farm” i lokalni ronioci, osoblje i logistika uzgajališta Montefish i DOO „Komunalno“ Kotor.

Kako je saopšteno u akciji čišćenja ukupno je učestvovala 21 osoba, od toga 13 ronilaca.

Pročitajte još:

,,Priobalno područje je pod najvećim pritiskom i stepenom ugroženosti, s obzirom da se i dalje odlaže otpad sa obale u more, pri tome ne razmišljajući o posledicama takvih postupaka. Lokalitet na kojem je sprovedena današnja akcija čišćenja samo je jedan od mnogih u Bokokotorskom zalivu, zbog čega ćemo nastojati da i ubuduće organizujemo ovakve i slične akcije. Još jednom želimo da izrazimo posebnu zahvalnost prijateljima koji su dobrovoljno učestvovali u današnjoj akciji”, saopšteno je iz Instituta za bilogiju mora.

Izvor: RTCG

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti