Briga o životnoj sredini prioritet u realizaciji projekta “Jadar”

Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

Očuvanje i zaštita životne sredine glavne su teme održanog sastanka Radne grupe za implementaciju projekta “Jadar”. Ovaj projekat važan je ne samo za našu zemlju, već i za region i Evropu, jer se radi o jedinstvenom mineralu jadaritu.

“Ono o čemu moramo da mislimo od prvog dana rada ovog tela, to je zaštita životne sredine, jer je za državu i za građane očuvanje životne sredine u ovom projektu jednako važno, kao i ekonomski razvoj koji će on doneti”, rekla je prof. Dr Zorana Mihajlović, ministarka rudarstva i energetike.

Na sastanku je kompanija “Rio Sava eksplorejšen” predstavila projekat ”Jadar”, a razmatrane su i informacije o projektu eksploatacije i prerade minerala jadarita ”Jadar” s aspekta rudarstva i energetike, zaštite životne sredine i Grada Loznice.

Radnu grupu, pored predstavnika Ministarstva rudarstva i energetike, čine, pored ostalih, i predstavnici Ministarstva zaštite životne sredine, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva privrede, Ministarstva finansija, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Razvojne agencije Srbije, Grada Loznice, Mačvanskog upravnog okruga, javnih preduzeća ”Srbijagas”, “Putevi Srbije” i ”Elektromreža Srbije”, “Infrastrukture železnice Srbije“, kao i kompanije ”Rio Sava eksplorejšen”. Na sastanku radne grupe učestvovao je i šef Kancelarije Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) u Beogradu, Džon Jovanović.

Izvor: Ministarstvo rudarstva i energetike

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti