BLUE LAND – projekat Crne Gore, Albanije i Italije

Foto: www.gov.me
Foto: www.gov.me

Crna Gora, Albanija i Italija pokrenuli su projekat u oblasti ribarstva, s ciljem uspostavljanja zajedničkog modela upravljanja priobalnim i morskim biodiverzitetom, njegove zaštite i održivog korišćenja.

Projekat pod nazivom „Zajednički participativni model upravljanja i instrument za zaštitu i očuvanje priobalnog i morskog biodiverziteta i unaprijeđenje održivog korišćenja morskih obalnih resursa – BLUE LAND“ dio je INTERREG IPA II prekograničnog programa saradnje tri zemlje.

Projekat je zvanično otvoren krajem prošle sedmice na skupu u Tirani, a ujedno je održan i prvi sastanak učesnika projekta.

Ispred Crne Gore, partneri u ovom trilateralnom projektu su Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja – Direktorat za ribarstvo i Univerzitet Crne GoreInstitut za biologiju mora.

Cilj projekta je definisanje, razvoj i implementacija zajedničkog modela upravljanja i alata usmerenih na zaštitu biodiverziteta i održivo korišćenje morskih i obalnih resursa putem aktivnosti participativnog upravljanja čiji je cilj uključivanje i podizanje svesti o lokalnim priobalnim zajednicama.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti