Beč siguran i u vreme korone – kompromis za ljubitelje gradskih destinacija i prirode

Foto: Wien Tourismus/Christian Stemper

Portal za putovanja „European Best Destinations“ uvrstio je Beč među 20 najsigurnijih turističkih destinacija kada je reč o pandemiji KOVID-19. „Visoki standardi po pitanju bezbednosti i čistoće pozicioniraju Beč već godinama među omiljene turističke destinacije, tim pre u vreme pandemije koronavirusa“, rekao je direktor Bečkog turizma Norbert Ketner.

Jedna za drugom evropske zemlje otvaraju polako svoje granice, hotele i avio-linije. Turistima željnim putovanja koji ne znaju kuda bi otputovali i koje bezbednosne mere važe u pojedinačnim zemljama i regionima podršku pruža portal „European Best Destinations“. Na ovoj internet strani nedavno je objavljena lista 20 najsigurnijih destinacija Evrope, koje su najmanje pogođene koronavirusom, koje su preduzele dovoljno sigurnosnih mera i raspolažu odgovarajućom zdravstvenom infrastrukturom. Beč je jedna od retkih metropola koja je uspela da bude uvrštena u ovu listu.

Foto: Wien Tourismus/Peter Rigaud

„Beč tokom čitave godine posećuju turisti koji traže sigurnu i mirnu destinaciju. Stopa krivičnih dela u austrijskoj prestonici je tri puta niža od svih drugih glavnih gradova u Evropi. Sa brojnim parkovima i ekološkim prevoznim sredstvima Beč je grad sa najboljim kvalitetom života u Evropi i predstavlja pravi kompromis za ljubitelje gradskih destinacija i ljubitelje prirode“, stoji u obrazloženju portala.

Početkom juna Bečki turizam je započeo kampanju „Put oko sveta u Beču“ koja je namenjena budućim turistima iz Austrije, Nemačke i Švajcarske. Ova kampanja treba da motiviše turiste koji su posle izolacije željni kulturnih dešavanja. „Beč je najveće ‘preduzeće’ iz oblasti kulture u Austriji, metropola sa najboljim standardima, i ima sve što je potrebno za bezbedan i raznovrstan odmor“, istakao je Ketner.

Izvor: Eurocomm-PR

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti