Bojazan od potencijalne ekološke katastrofe u okolini Zrenjanina

Foto-ilustracija: Pixabay

Aktivisti Zelene stranke Zrenjanin ukazali su na ekološku katastrofu koja preti meštanima Mihajlova zbog stajskog đubriva koje danima gori na ulazu u to selo. Predsednik gradskog odbora Zelene stranke Aleksandar Jankov naveo je da su na samom ulazu u Mihajlovo zatekli užasan prizor, ogromne količine stajskog đubriva koje gori, a da meštani tog sela kažu da ih smrad koji se širi primorava da se zatvaraju u kuće.

Ukazao je i da se, prema rečima meštana Mihajlova, na tom imanju gomilaju velike količine đubriva, ali i otpada životinjskog porekla za šta, međutim, nemaju dokaz.

Jankov je naveo i da je lokalno vatrogasno društvo pokušalo da ugasi taj stajnjak, ali bez uspeha.

„Kako smo saznali, vlasnik ovog imanja je kompanija ‘Matijević’ te se stiče utisak da je vlasnik ove kompanije nedodirljiv jer su građani Srednjobanatskog okruga izloženi ekološkoj katastrofi gde god da postoji bilo kakav objekat ove kompanije“, kazao je on.

Iz Zelene stranke Zrenjanin poručili su da skreću pažnju kompaniji „Matijević“ da posle izbora neće imati priliku da zagađuje životnu okolinu stanovnicima Srednjobanatskog okruga, jer će se, kako su istakli, boriti da Zrenjanin postane zeleni grad, grad budućnosti.

Izvor: Zelena Srbija

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti