Beč čeka na inovativna energetska rešenja s fokusom na digitalne tehnologije

Aktuelna kriza nastala pandemijom izazvanom koronavirusom pokazala je koliko su digitalne tehnologije značajne u svim sferama života.

Bečko energetsko preduzeće „Wien Energie“ privremeno je premestilo čitave poslovne sektore u digitalni svet. Tako su zaposleni sprovodili održavanja na mreži od kuće uz pomoć pametnih naočara.

Foto: Wien Energy

Kako bi nastavilo sa podsticanjem kreatvnih rešenja u oblasti energetike, preduzeće „Wien Energie“ raspisalo je peti konkurs za razvoj novih ideja pod nazivom „Innovation Challenge“. Tema koja će ovog puta biti u fokusu je – internet stvari. Neka od centralnih pitanja biće kako da se infrastruktura elektrane ili spalionice otpada još „pametnije“ osmisli ili kako da se umreže zgrade senzorima. Pored rešenja u oblasti interneta stvari, traže se i inovativni pristupi u uslužnom sektoru (B2C, B2B) kao i pametna rešenja u sektoru mobilnosti.

Svi zainteresovani startapovi i mala i srednja preduzeća iz čitavog sveta mogu da se prijave na konkurs do 14. avgusta 2020. godine (http://www.innovationchallenge.at/). Deset najboljih kandidata biće pozvani u inovativni kamp koji će se održati u novembru ove godine u trajanju od tri dana. Oni će zajedno sa stručnjacima iz „Wien Energie“ moći da konkretizuju i dalje razvijaju svoje ideje. Nakon toga žiri će izabrati četiri najuspešnija projekta. Nagrađeni startapovi i mala i srednja preduzeća imaće priliku da razvijaju svoje prototipove sa zaposlenima iz „Wien Energie“ do marta 2021. godine.

Cilj konkursa je da se razviju konkretni poslovni modeli i nove usluge koje će potom „Wien Energie“ da implementira zajedno sa nagrađenim preduzećima.

Izvor: Eurocomm-PR Beograd

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti