BASF pokrenuo program finansiranja startap ideja iz Srbije i regiona

Foto: Promo

Evropski lider u istraživanju i razvoju i najveća nemačka hemijska kompanija BASF, raspisuje regionalni konkurs za investiranje u domaću startap scenu, sa posebnim fokusom na one startape čija rešenja doprinose održivom razvoju.

Prijave za BASF Start-up Science su već počele i traju do 15. novembra u ponoć.

Minimalna nepovratna novčana sredstva određena za najbolje ideje iznosi 5.000 evra, a najbolji startapi ostvariće priliku za dalje finansiranja od strane BASF-a.

Konkurs je namenjen startapima sa područja Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije, a osnovni uslov za učešće je da prijavljena ideja direktno ili indirektno doprinosi smanjenju zagađenja vazduha.

„Kvalitet vazduha jedan je od najvećih izazova savremenog doba i tema na koju čovečanstvo sve više obraća pažnju. Bilo da se radi o Ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih nacija, višedecenijskom iskustvu u proizvodnji katalizatora za smanjenje emisije štetnih gasova u automobilima ili entuzijastičnim idejama pojedinaca, evidentno je da moramo zajedno pristupiti rešavanju problema, koji već sada utiče na kvalitet života svakog od nas”, ističe Simon Franko direktor kompanije BASF u Srbiji, BiH, Hrvatskoj i Sloveniji.

Više informacija ćete pronaći OVDE.

Izvor: Press Office

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti