Snažno zeleno – Program podrške za zaštitu životne sredine i održivi razvoj zajednica

Prijavite se za učešće u Programu podrške civilnom društvu za zaštitu životne sredine i održivi razvoj zajednica – Snažno zeleno u kojem će se raditi na razvijanju i realizaciji zelenih projektnih ideja koje će unaprediti kvalitet života u vašoj zajednici. U vreme globalne krize, kome smo danas svedoci, perspektive lokalnih zajednica su naročito važne, i zajednički rad na njihovom jačanju.

Program se realizuje u okviru projekta „Zeleni inkubator“, koji Beogradska otvorena škola sprovodi sa partnerima Mladim istraživačima Srbije i Inženjerima zaštite životne sredine, uz finansijsku podršku Evropske unije. Projekat teži da doprinese osnaživanju organizacija civilnog društva koje se bave zaštitom životne sredine, da podrži inicijative lokalnih neformalnih grupa kao i da istraži potencijale i izradi preporuke za socio-ekonomski razvoj lokalnih zajednica na principima zelene (cirkularne) ekonomije.

Foto: Beogradska otvorena škola

Tematske oblasti obuhvaćene ovim Programom su:

 – Upravljanje otpadom;

 – Zaštita vazduha;

 – Zaštita prirode;

 – Zaštita i upravljanje vodama;

 – Klimatske promene;

– Horizontalno zakonodavstvo;

– Odgovor zajednice na posledice KOVID-19 krize.

Rok za podnošenje projektnih ideja je 28. juni 2020. godine, do 23 sata i 59 minuta. Predlozi projektnih ideja dostavljeni nakon postavljenog roka neće biti razmatrani.

Više o konkursu pročitajte ovde.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti