AMAZON: Ulažemo u OIE, snižavamo cene

Foto: Amazon

Čelnici jednog od najvećih svetskih tehnoloških giganata, kompanije Amazon, odlučili su da u narednom periodu ulažu u energetsku efikasnost svojih objekata, tako što će, gde god je to moguće, postaviti solarne panele.

Najveća internet prodavnica na svetu planira da se već od ove godine 20 njihovih objekata u SAD snabdeva na solarni pogon, a namera im je da do 2020. godine energiju sunca počne da koristi 50 Amazonovih zgrada širom sveta.

Prema procenama, iz obnovljivih izvora energije će biti moguće proizvesti i do 80 odsto energije za struju i grejanje Amazonovih predstavništava, čime će ova kompanija i njeni zaposleni u značajnoj meri doprineti zaštiti životne sredine.

– S obzirom na to da se naša prodajna mreža sve više širi, mi želimo da postupamo odgovorno prema svojoj okolini. Gledaćemo da maksimalno iskoristimo udeo obnovljivih izvora energije, kako na već postojećim objektima, tako i na onima koji su tek u izgradnji. Ovo je dobro kako za nas i životnu sredinu, tako i za naše korisnike, jer smanjenjem naših energetskih troškova možemo da snizimo cene proizvoda, a samim tim će i naši kupci uštedeti svoj novac. Drugim rečima, ovo je dobitna kombinacija za sve – kazao je viši potpredsednik Amazona Dejv Klark, prenosi Mashable.

Amazon nije jedini tehnološki gigant koji ulaže u održivi razvoj. Google je u decembru obećao da će njihovi data-centri i kancelarije u dogledno vreme stopostotno preći na OIE, a kompanija Apple je u septembru najavila da i oni rade na tome da što vše smanje emisiju štetnih gasova iz dimnjaka svojih fabrika.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti