U Moravičkom okrugu biraju se najuređenija škola, vrtić, stambena zgrada i dvorište!

Foto: Wikipedia/Damir Simović

S ciljem podizanja svesti o neophodnosti zaštite životne sredine, stanovnici Moravičkog upravnog okruga su pokrenuli akciju „Uredimo i očistimo Moravički okrug“. Učešće u njoj uzimaju grad Čačak, kao i opštine Gornji Milanovac, Ivanjica i Lučani. Na teritoriji okruga organizuje se izbor najuređenije mesne zajednice, najuređenije škole, dečijeg vrtića, najlepše uređene stambene zgrade i najuređenijeg dvorišta.

Lista kandidata za najbolju mesnu zajednicu, najuređeniju školu, najlepše uređenu stambenu zgradu i najbolje uređeno dvorište formira se najkasnije do 15. aprila svake godine od strane šefa Stručne službe Moravičkog upravnog okruga u saradnji sa lokalnim samoupravama. Ona se dostavlja predsedniku nadležne komisije, radi ocene i praćenja, stoji u odluci Saveta Moravičkog upravnog okruga.

Na osnovu sačinjene liste, komisija vrši uvid u stanje kod svih kandidata sačinjavanjem zapisnika, fotografisanjem i ostavljanjem video zapisa i vrši povremene obilaske u periodu  od 15. aprila do 15. oktobra. Rezultate svog rada, kao i predloge odluka, treba da dostavi Savetu okruga najkasnije do 30. oktobra, koji vrši proglašenje najboljih, odnosno najnemarnijih u toj godini.

Proglašenje pobednika vrši Savet na prigodnoj svečanosti koja se organizuje na teritoriji jedne od lokalanih samouprava Moravičkog okruga.

Više informacija OVDE.

Izvor: Grad Čačak

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti