Akcija uređenja Eko-centra „Karapandža“ i fazanerije „Ristovača“

Foto: JP „Vojvodinašume“

Eko-centar „Karapandža“, koji se nalazi u sastavu Specijalnog rezervata prirode „Gornje Podunavlje“, otvoren je za sve posetioce svakog dana, u periodu od 10 do 18 sati.

Kako bi boravak u Eko-centru bio što prijatniji, zaposleni u Šumskom gazdinstvu „Sombor“, Šumskom gazdinstvu „Novi Sad“, Direkciji preduzeća i „Vojvodinašume – Turistu“, organizovali su akciju uređenja Eko-centra.

Ograda i mol na Bajskom kanalu dobili su novo ruho. Veliki doprinos aktivnostima dali su i mališani zaposlenih, koji su, po završetku radnog dana, imali priliku da obiđu edukativne staze i upoznaju se sa biljnim i životinjskim svetom koji je zastupljen na teritoriji rezervata.

Kako je JP „Vojvodinašume“ velik i složen sistem koji broji 1.419 zaposlenih, nemaju svi mogućnost, zbog prirode posla, da borave na terenu i upoznaju se sa svim segmentima preduzeća.

Zaposleni u Direkciji i ograncima preduzeća, samoinicijativno su odlučili da daju svoj doprinos uređenju Fazanerije u Ristovači.

Foto: JP „Vojvodinašume“

Bila je ovo i idealna prilika da se kolege iz Sektora za pravne poslove, Sektora komercijale i marketinga, Lovotursa i Sektora finansija, pored kolega šumarskih inženjera, upoznaju sa načinom rada najveće fazanerije u ovom delu Evrope.

Fazanerija se prostire na ukupnoj površini od 34 ha, od čega 29 ha čine volijere za uzgoj i podivljavanje fazana. U fazaneriji je tehnološki zaokružen proces proizvodnje, od volijere sa boksovima za uzgoj i smeštaj sopstvenog matičnog jata, inkubatorske i baterijske stanice, kućice za topli odgoj sa žičanim ispustima i volijere za podivljavanje.

Izvor: JP „Vojvodinašume“

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti