Raspisan poziv za izgradnju postrojenja za prečišćavanje voda u Podgorici

Foto: Glavni grad Podgorica

Gradsko preduzeće „Vodovod i kanalizacija” Podgorica je raspisalo pretkvalifikacioni poziv za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, postrojenja za tretman mulja i postrojenja za inseneraciju mulja, odnosno najznačajnijeg segmenta projekta „Sakupljanje i prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici” krajem prošle nedelje.

Poziv za odabir izvođača radova koncipiran je po principu dvostepenog tenderskog postupka. Prvi korak je pretkvalifikaciona procedura, koja omogućava da se sagleda tehnički i finansijski bonitet zaineresovanih kompanija i da se na taj način koncipira drugi krug, odnosno krug kvalifikacija, gdje se razmatraju konkretne ponude izvođača prema Glavnom gradu i KfW Nemačkoj razvojnoj banci, kao partneru na projektu.

U prethodnom periodu pokazano je veliko interesovanje od strane reniomiranih kompanija za realizaciju ovog projeta, a Komisija za ocenjivanje ponuda će izvršiti pregled dostavljene dokumentacije, što ima za cilj da kompanije koje ispune pozivom tražene kriterijume budu pozvane u drugi kvalifikacioni krug.

Krajnji rok za predaju prijava je 7. avgust 2020. godine do 11 sati na adresu: Vodovod i kanalizacija, Ulica Zetskih vladara bb Podgorica.

Izvor: Glavni grad Podgorica

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti