Počelo saniranje divlje deponije u Zrenjaninu

Foto: Grad Zrenjanin

Počela je obimna akcija saniranja divlje deponije koja je nastala na prostoru Centralne pijace, na delu koji je tokom prošle godine proširen i čiji nastavak uređenja predstoji na proleće. Taj deo pijace koristi se kao privremeni plato za prodaju polovne robe, poznat je kao „buvlja pijaca“ i, uprkos kontejnerima za odlaganje otpada, zbog nemarnog odnosa korisnika pijace, na rubovima je stvorena divlja deponija.

Preduzete su mere za njenu hitnu sanaciju i ona je realizovana u nedelju prepodne, 12. januara.

Akcijom i saradnjom Komunalne inspekcije Gradske uprave Zrenjanin i JKP „Čistoća i zelenilo“, u toku dana očišćen je veći deo deponije, a akcija će biti nastavljena i trajaće sve dok se prostor ne očisti u potpunosti.

Potrebno je naglasiti da se higijena na Centralnoj pijaci u potpunosti održava, a da je ovde u pitanju prostor koji nije priveden nameni i u privremenoj je upotrebi, jer nisu završeni svi predviđeni radovi na proširenju pijačnog platoa.

Foto: Grad Zrenjanin

Bez obzira na to, i na njemu postoji mogućnost odlaganja otpada, ali, nažalost, dolazi i do ovakvih situacija i bacanja smeća mimo kontejnera, što je posebno izraženo na obodu platoa, uz susedne parcele i zaostalu trsku.

Apeluje se na korisnike tog dela pijace i sve potrošače i posetioce da se uzdržavaju od odlaganja otpada svuda gde to nije predviđeno, a inspekcijske službe Grada Zrenjanina, nakon sanacije ove deponije, pojačaće mere u cilju sprečavanja ponovog zagađenja tog prostora.

Izvor: Grad Zrenjanin

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti