Šansa za srpske startapove na vodećem investicionom skupu u Dubaiju AIM 2020

Startapovi iz Srbije imaju priliku da po prvi put predstave svoju ideju na globalnoj startap izložbi i takmičenju AIM Startup 2020 u Dubaiju, koje će okupiti vodeće svetske investitore, preduzetnike i donosioce odluka.

Foto: Naučno-tehnološki park Beograd

Učešće srpskog predstavnika omogućeno je zahvaljujući partnerstvu Naučno-tehnološkog parka Beograd i The Annual Investment Meeting (AIM), vodeće investicione platforme na Bliskom Istoku i Severnoj Africi, koji organizuju prvo nacionalno AIM Startup takmičenje u Srbiji 10. februara u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Prijave za učešće startapova su otvorene i dostupne na linku, a startapovi se mogu prijaviti do 30. januara.

Globalno AIM 2020 Startap finale na kome će se predstaviti lokalni pobednici iz 80 zemalja, održaće se u okviru desetog skupa Annual Investment Meeting od 24. do 26. marta 2020. u Svetskom trgovinskom centru u Dubaiju, što je izvanredna prilika za sve startapove koji nastoje da prikupe kapital, prošire se na nova tržišta, uspostave nove poslovne kontakte i predstave se globalnoj publici.

Pravo učešća na prvom AIM Startup takmičenju u Srbiji imaju startap kompanije sa do 50 zaposlenih, starosti 2-7 godina, sa ostvarenim godišnjim prihodom između 100.000 i 1.000.000 dolara, a koji su podigli bar jednu rundu investicija, dok su kriterijumi po kojima će se ocenjivati rast, društveni uticaj, upotreba inovacije, uticaj na klimu i životnu sredinu, kao i zaštita privatnosti.

Lokalnom pobedniku biće obezbeđeni put, smeštaj i štand na AIM 2020, uz prilike za umrežavanje i dalji razvoj svoje ideje i poslovnog modela.

Foto-ilustracija: Unsplash (Christoph Schulz)

Annual Investment Meeting (AIM) je inicijativa Ministarstva ekonomije UAE pod pokroviteljstvom šeika Muhameda bin Rašida Al Maktouma, potpredsednika i premijera UAE i vladara Dubaija.

Tema ovogodišnjeg, desetog izdanja je „Ulaganje u budućnost: oblikovanje globalnih strategija ulaganja“, a AIM 2020 će okupiti visoke vladine zvaničnike, donosioce odluka, korporativne lidere, privrednike, regionalne i međunarodne investitore, preduzetnike, te vodeće akademske i investicione stručnjake.

Na prošlogodišnjem događaju učestvovalo je više od 16.000 posetilaca, 436 izlagača i suizlagača kao i više od 150 investicionih stručnjaka iz 143 zemlje sveta.

Izvor: Naučno-tehnološki park Beograd

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti