Zelena tura – obilazak Zlatibora električnim automobilima i biciklima

Foto: Turistička organizacija Zlatibor

Posetioci popularne planine u Srbiji sada mogu da je obiđu u električnim automobilima i biciklima. Turistička organizacija Zlatibor pokrenula je projekta Pokreni zelenu turu, i to sa jednim ciljem, a to je podizanje svesti kada je reč o zaštiti životne sredine i održivog razvoja, navodi se na sajtu ove organizacije.

Imajući u vidu sve veću zagađenost životne sredine u svetu i nastojanja Opštine Čajetina da  bude prva ekološka opština u Srbiji,  Turistička organizacija Zlatibor u saradnji sa firmom Vozim na struju pokrenula je ovaj projekat koji će posetiocima omogućiti da obiđu zlatnu planinu na jedan drugačiji način koristeći vozila koja su potpuno ekološki prihvatljiva, 100 odsto na struju, kao i bicikle koje imaju elektro asistenciju, a mogu se koristiti i kao običan bicikl”, piše u saopštenju.

Vozila u ponudi se mogu iznajmiti za ture koje podrazumevaju obilazak Sirogojna, Stopića pećine, Vodopada u Gostilju, LJubiša, El Paso tematskog parka, ili Mokre Gore i Drvengrada sa Šarganskom osmicom i stanicama Vitasi i Jatare, Crkvom  Svetog Jovana Krstitelja. 

Kako se dalje navodi za ture su sve ulaznice za posete uključene u aranžman, a vozila je takođe moguće i samo iznajmiti i u sopstvenoj režiji po principu rent-a-car. Vozila se iznajmljuju u zgradi Turističke organizacije Zlatibor, a moguće ih je preuzeti kako na info-centru tako i u hotelu Buket.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti