Zbog ekološkog incidenta u Pljevljima osumnjičeni izvršni direktor TE i tri radnika

Uprava policije podnela krivične prijave zbog ekološkog incidenta u Pljevljima.

Foto: Green Home

Za pomor ribe osumnjičeni su izvršni direktor TE i tri radnika, prenosi Pobjeda.

Podsećamo, policija je juče podnela krivičnu prijavu protiv Termoeketrane Pljevlja i četiri osobe za koje se sumnja da su odgovorne za izlivanje materija u reke Vezišnica i Ćehotina, koje su izazvale ekološki incident i pomor ribe.

Kako su istakli iz policije, podneli su prijavu protiv Elektroprivrede Crne Gore, odnosno TE Pljevlja, zbog postojanja sumnje da je izvršila krivično delo zagađenje životne sredine, zatim izvršnog direktora TE Pljevlja V.Š, zbog sumnje da je izvršio krivično delo zagađenje životne sredine i krivično delo nepreduzimanje mera zaštite životne sredine.

Zbog sumnje da su odgovorni za zagađenje životne sredine, podnete su i prijave protiv rukovodioca Sektora za operativnu kontrolu i planiranje u TE Pljevlja D.B., smenskog inženjera u TE Pljevlja R.D, dok se stručno lice za zaštitu životne sredine u TE Pljevlja S.V. sumnjiči da je izvršio krivično delo nepreduzimanje mera zaštite životne sredine.

Policija je došla do saznanja da je rukovodilac bager stanice, po usmenom nalogu smenskog inženjera R.D, a u skladu sa usmenim instrukcijama rukovodioca D.B, sa kojima je bio upoznat izvršni direktor TE Pljevlja V.Š, otvorio drenažni ventil koji se nalazi van kruga TE Pljevlja u cilju izlivanja otpadnih voda iz sistema TE Pljevlja u reku Vezišnica, što je izazvalo ekološki incident i pomor ribe u toj reci i reci Ćehotina.

Izvor: Pobjeda/RTCG

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti