Završni trening lokalnih inspektora u 2017. godini

Foto: ekologija.gov.rs

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan učestvovao je na završnom treningu inspektora zaštite životne sredine jedinica lokalne samouprave održanom 7. i 8. decembra u Beogradu.

Tom prilikom ministar Trivan razgovarao je sa inspektorima iz svih krajeva Srbije, koji su postavljali različita pitanja i upućivali predloge i sugestije u cilju poboljšanja rada u poslovima inspekcijskog nadzora. Trivan je naglasio da je neophodno povećati broj ljudi u inspektorskom nadzoru u oblasti zaštite životne sredine, kao i da pristup inspektora u rešavanju problema na terenu mora biti stroži i rigidniji. Ministarstvo stoji na raspolaganju svim inspektorima za zaštitu životne sredine koji imaju problem na svojoj opštini da obavljaju svoj posao kako treba, rekao je. Inspekcija mora osnažiti svoj rad i uskladiti ga sa modernim, evropskim standardima, jer Evropa veoma uspešno obavlja ovaj posao i mi moramo imati za cilj da to dostignemo, radi naše budućnosti, budućnosti naše dece i budućnosti naše planete, istakao je ministar.

Ministarstvo zaštite životne sredine, Sektor za nadzor i predostrožnost u životnoj sredini, u periodu od septembra do decembra 2017. godine održalo je pet obuka za 100 inspektora za zaštitu živote sredine organa lokalne samouprave. Održane obuke su samo početak planiranih aktivnosti na uspostavljanju permanentnog obrazovanja inspekcija za zaštitu životne sredine na svim nivoima, sa ciljem unapređenja ujednačenosti, efikasnosti i kvaliteta sprovođenja propisa iz ove oblasti. Permanentno obrazovanje inspekcija i drugih činilaca iz oblasti zaštite životne sredine je značajna aktivnost na putu implementacije pravnih tekovina EU u Republici Srbiji, što je naš strateški cilj.

Izveštaj o izvršenim obukama u 2017. godine možete preuzeti na sledećem linku.

izvor: ekologija.gov.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti