Podela kanti za porodična domaćinstva u Sremčici

Foto: beograd.rs

U Sremčici je počela podela više od 4.200 novih kanti za porodična domaćinstva, čime će se uvesti komunalni red u ovom čukaričkom naselju, saopštavaju iz opštine Čukarica.

Klasični kontejneri ostaće samo u naseljima gde su stambene zgrade. Ovo je novi projekat koji će takođe umanjiti komunalne račune stanovnicima Sremčice, a građanima su ga predstavili predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić i direktor JKP „Gradska čistoća” Miroslav Bogdanović.

U proteklom periodu opština i grad su uložili velika sredstva za asfaltiranje ulica, uređenje parkova i izgradnju pešačke zone od okretnice linije 511 do Ibarske magistrale. Bez obzira na sve što smo uradili, nedostajalo je baš ovo što danas počinjemo, a to je da brinemo o ekologiji i očuvanju životne sredine. Želimo da podignemo nivo svesti naših sugrađana o očuvanju životne sredine, time što će se domaćinstva sama starati o kantama koje će im biti podeljene, a ovaj novi projekat će doneti značajne uštede domaćinstvima, jer će im računi za komunalne usluge biti umanjeni, rekao je Srđan Kolarić, istakavši da će stari kontejneri biti uklonjeni, jer se pokazalo da nisu idealno rešenje za ovo čukaričko naselje.

Direktor JKP „Gradska čistoća” Miroslav Bogdanović je podsetio da se u naseljima gde postoje porodična domaćinstva klasični kontejneri menjaju kantama od 240 litara. U Sremčici će uz kante za komunalni otpad, potpuno besplatno biti podeljene i kante za reciklabilni otpad. Domaćinstvima će to biti značajno jer reciklabilni otpad ima veću zapreminu, a i JKP „Gradska čistoća” će imati koristi jer će zaštita životne sredine i reciklaža biti na višem nivou, rekao je Miroslav Bogdanović. Bogdanović je istakao da će građani Sremčice imati značajne uštede, jer će plaćati komunalne račune kao za objekat od 60 kvadratnih metara.

izvor: beograd.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti