Završena prva faza rehabilitacije Ključkog puta

Foto: Opština Kladovo

U okviru prve etape rehabilitacije državnog puta drugog A reda Kladovo-Milutinovac kroz Donji Ključ zaposleni u preduzeću za puteve „Štrabag“ asfaltirali su prvih 9 kilometara saobraćajnice na kojoj je širina kolovoza 6,5 metara, a debljina asfaltnog zastora je 6 centimetara.

Nakon obilaska radova nadomak Velike Vrbice, predsednik opštine Kladovo Saša Nikolić najavio je nove investicije u infrastrukturu na deonici puta koja Kladovo povezuje sa osam naseljenih mesta. „Radovi se ne prekidaju, već se nastavljaju izgradnjom kanalizacione mreže u Velikoj Vrbici, Rtkovu, Korbovu i Milutinovcu, investitor je EPS, tako da ćemo sledeće godine nastaviti asfaltiranje preostalih 20 kilometara. Krajnje odredište je Milutinovac gde ćemo preći preko novog mosta koji će biti sagrađen do kraja ove godine“, izjavio je on.

Sa predsednikom opštine Kladovo završne radove prve faze su obišli njegov zamenik Milisav Ratopekić i pomoćnik Goran Matović.

„U okviru rekonstrukcije saobraćajne infrastrukture u ovoj građevinskoj sezoni biće završena i sanacija dodatnih 2,5 kilometara lokalne saobraćajnice koja Veliku Kamenicu spaja sa državnim putem prvog B reda Kladovo-Negotin na kojoj je novim asfaltnim zastorom ranije presvučeno 1.535 metara kolovoza“, dodao je Nikolić.

Izvor: Opština Kladovo

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti