Za zamenu azbestnih vodovodnih cevi Srbobranu 9,9 miliona dinara

 

Foto: Opština Srbobran

Opština Srbobran je za zamenu azbestnih vodovodnih cevi u delu Nadalja, odlukom Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine pripalo 9,9 miliona dinara.

Radivoju Paroškom, predsedniku opštine Srbobran, ugovor je uručio Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, prilikom obilaska radova na opremanju i povezivanju bunara na izvorištu „Irig“, u Neradinu u Sremu.

Prema odredbama ugovora, nove vodovodne cevi biće postavljene u ulicama Svetog Save i dr Lazara Rakića, u dužini od 1.712 metara.

Uz radove koji se u Nadalju trenutno izvode, a to su sanacije čvorišta vodovodne mreže, za šta je obezbeđeno 26 miliona dinara, jasno je da Nadalj polako dobija modernu mrežu sa ispravnom vodom za piće.

– Ukupna vrednost investicije je 14.212.240 dinara, tako da je učešće opštine Srbobran 30 odsto, a novac ćemo obezbediti iz budžetskih sredstava. Ova investicija veoma je značajna jer omogućava da krenemo sa zamenom starih azbestnih vodovodnih cevi u Nadalju. Tokom prošle i ove godine dobili smo značajna sredstva za zamenu starih i dotrajalih i izgradnju novih šahtova u sva tri naseljena mesta. To nam omogućava parcijalnu zamenu dotrajalih vodovodnih cevi u sva tri mesta. U Nadalju smo izgradili fabriku vode, menjaju se dotrajali šahtovi, a sada idemo i u projekat zamene cevi u vodovodu, precizirao je Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti