Za godinu dana počinje izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Zrenjaninu

Foto-ilustracija: Pixabay

U Zrenjaninu za godinu dana počinje izgradnja centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda koje će graditi kompanija “Metito Utilitis”.

Kako se navodi na sajtu grada, reč o projektu koji je deo većeg, međudržavnog projekta, budući da je Republika Srbija zaključila Sporazum o saradnji sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Na osnovu tog sporazuma, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede zaključilo je Memorandum o razumevanju koji se odnosi na tretman otpadnih voda, upravo sa kompanijom “Metito Utilitis”, nosiocem ovog projekta.

Gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura ističe da je izgradnja centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda jedna od kapitalnih i veoma bitnih investicija za grad. Kompanija  “Metito” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata uložiće 22 miliona evra direktnih investicija u izgradnju.

Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda biće izgrađeno na lokaciji pored industrijske zone “Jugoistok”.

“Kako je predviđeno, najkasnije za dvanaest meseci trebalo bi da počne izgradnja prečistača, a nakon toga, najkasnije dvadeset meseci da to postrojenje bude izgrađeno. Na postrojenju će biti zaposleno četrdeset ljudi, a prečistač će svojim kapacitetima moći da zadovolji sve potrebe za prečišćavanjem otpadnih voda u gradu”, rekao je gradonačelnik Salapura.

Izvor: Zrenjanin

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti