X simpozijumu E-mobilnosti

Foto-ilustracija: Unsplash (Possessed Photography)

Na X simpozijumu o E-mobilnosti govoriti, koji će se u organizaciji „E-mobility“ Slovenija i srpske kompanije „Vozim na struju“ održati 15. i 16. novembra u sati u hotelu „Crowne plaza“,  međunarodni stručnjaci govoriće na temu elektro mobilnosti.

Ovaj događaj okupiće predstavnike najvećeg svetskog udruženja za E-mobilnost „AVERE“; tu će biti i predsednik Udruženja najveće baterijske asocijacije u Evropi „HUBA“; svoje pristustvo je potvrdio i predstavnik fabrike „CATL“ najvećeg svetskog proizvođača baterija, a obavezni gosti su i CEO fabrike baterija u Subotici „ElevenES“.

Iz Mađarske dolazi gost koji predstavlja udruženja mađarskih dobavljača automobila i rukovodilac zadužen za međunarodne odnose, a ono što će publiku sigurno zanimati jeste prilika da čuju više o najvećem evropskom poligonu za ispitivanje vozila, „Zalazone“, naročito kada je reč o autonomnim vozilima.

Glavna tema simpozijuma je elektrifikacija velikih flota. Javno preduzeće „Pošta Srbije“ napravilo je iskorak sa flotom električnih dostavnih vozila u Novom Sadu, a očekuju se ubrzo i dostavna vozila u flotama širom zemlje.

CEO kompanije „CENNTRO“ govoriće o izazovima koji su pred velikim kompanijama i kako izgleda tranzicija širom sveta, ali će učestvovati i u panel diskusiji gde će biti prilika da se čuju iskustva koja dolaze iz drugih zemalja.

Iz Hrvatske dolazi predstavnik kompanije „GreenWay“, koji aktivno oblikuje industriju punjenja EV od 2010.god u centralnoj i istočnoj Evropi kao i Velikoj Britaniji, a iz Austrije dolazi kompanija „AVL“, te će učesnici moći da čuju mnogo toga na temu testnih sistema i same implementacije u oblasti elektrifikacije automobilskih tehnologija.

Da li je Srbija spremna za elektrifikaciju?

Čini se da jeste, ali još uvek ima mnoštvo pitanja na ovu temu. Da li su veliki sistemi iako nezavisni od javne infrastrukture, spremni? Ovakvi skupovi su upravo mesta gde može da se čuje i da li je tamo negde uvek bolje ili je naša prednost, ovog puta, upravo u tome što nismo krenuli kad i drugi. Posmatrajući druge Evropske države, stiče se utisak da je Srbija krenula u pravom trenutku, taman da uvidimo gde su drugi grešili.

Izvor: Vozi na struju

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti