Vodosnabdevanje najveći problem građana Stanišića kod Sombora

Akcija pod nazivom „Otvoreni dani“, koja se održava svake prve subote u mesecu u nekoj drugoj mesnoj zajednici, održana je prošle subote u prostorijama mesne zajednice Stanišić.

Foto: Grad Sombor

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović je sa timom svojih saradnika primila građane koji su želeli lično da razgovaraju sa njom i iznesu svoje probleme, zahteve, predloge i nedoumice.

Stanovnike Stanišića najviše je interesovalo vodosnabdevanje, odnosno kvalitet vode i potrošnja.

Veliki broj pitanja se odnosio i na održavanje puteva, moguća izgradnja obilaznice za potrebe velikih kamiona, a bilo je i pohvala za rekonstrukciju ulice Arsenija Čarnojevića.

Građani su izneli potrebu da odlaganje otpada koji se odnosi tokom akcije „Mesec čistoće“ traje duže, a gradonačelnica i njen tim kao moguće rešenje predlažu postavljanje kontejnera koji bi služio u te svrhe tokom cele godine.

Bilo je reči i o novom načinu funkcionisanja i rada dobrovoljnih vatrogasnih društava, o potrebama različitog kulturnog sadržaja za ovo naseljeno mesto i projektu likovne kolonije.

Naravno, bilo je i molbi za rešavanje ličnih problema pojedinih meštana.

Sastanku su uz gradonačelnicu Dušanku Golubović prisustvovali i načelnica Gradske uprave grada Sombora Helena Roksandić Musulin, gradski većnik zadužen za komunalne delatnosti i investicije Miroslav Кovačić, pomoćnik gradonačelnice za oblast urbanizma i zaštite životne sredine Boris Bulović, direktor JКP „Prostor“ Sombor Goran Nonković i direktorica JКP „Vodokanal“ Sombor Jasmina Bobić.

Кako bi izašla u susret potrebama građana, gradonačelnica će nastaviti da obilazi mesne zajednice grada Sombora. Sledeći ovakav sastanak održaće se 1. juna u mesnoj zajednici „Riđica“.

Građani koji nisu u mogućnosti da dođu na ove sastanke, a imaju želju da se obrate gradonačelnici, pitanja u pisanoj formi mogu predati u svoju mesnu zajednicu, ili poslati na mejl adresu otvorenidani@sombor.rs, nakon čega će odgovor od gradonačelnice dobiti u pisanoj formi na svoju kućnu adresu.

Izvor: Grad Sombor

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti