Vlasotince – Raspisan Javni konkurs za sufinansiranje mera energetske efikasnosti 

Foto-ilustracija: Pixabay (Admiral Lebioda)

Opština Vlasotince raspisala je javni konkurs za sufinansiranje mera energetske efikasnosti. Sredstva se mogu koristiti za nabavku i ugradnju solarnih panela, invertera i prateće instalacije za porodične kuće za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe, ugradnje dvosmernog mernog uređaja za merenje predate i primljene električne energije.

Kao i za izradu neophodne tehničke dokumentacije i izveštaja izvođača radova na ugradnji solarnih panela i prateće instalacije za proizvodnju električne energije koji su u skladu sa zakonom neophodni prilikom priključenja na distributivni sistem. 

Snaga solarnih panela ne može biti veća od odobrene snage mernog mesta, koja je navedena u računu za utrošenu električnu energiju, a maksimalno do i jednako 6 kW i ostale neophodne instalacije za proizvodnju električne energije i priključenje na distributivni sistem.

Ukupno sredstva koje opština zajedno sa sredstvima Uprave za podsticanje i unapređenje energetske efikasnosti Republike Srbije dodeljuje putem ovog konkursa iznose 2.000.000 dinara.

Za više informacija pogledajte ovde.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti