Videćemo se na stazi

Foto: Serbia Marathon

Sportski događaj Serbia Marathon, sa trkama na 5 i 10 km, zatvorio je 3. novembra trkačku sezonu spektakularnim finišom u Štark areni. Organizator ove sportske manifestacije je Atletski savez Srbije, institucija koja već 70 godina razvija stadionsku i vanstadionsku atletiku.

Prvi nacionalni Serbia Marathon održaće se 3. novembra 2019 . godine, što će ujedno biti i balkansko prvenstvo u maratonu za 2019. godinu na kom će učestovati predstavnici 20 država članica Balkanske atletske federacije (ABAF).

Tako će već prvi Serbia Marathon biti značajan internacionalni događaj. U decembru su zvanično otvorene prijave za prvi Serbia Marathon koji će se održati naredne godine. Osim glavne maratonske trke na 42 km, održaće se i trke na 5 km i 10 km, kao i polumaratonska trka na 21 km. Svi ljubitelji trčanja, ali i oni koji žele da se po prvi put oprobaju na jednoj zvaničnoj trci, mogu izabrati odgovarajući izazov i završiti trku kao šampioni u Štark areni, gde je predviđen doček i spektakl za sve trkače i navijače.

Sport je oduvek važio za oblast u kojoj smo uspevali da pokažemo naše kvalitete, što nam je često pružalo priliku da ponosno govorimo da je i naša mala zemlja – rasadnik šampiona. Svi živimo uspehe nekolicine naših najboljih sportista. Ipak, nije dovoljno da nekolicina pobeđuje, a da svi ostali pasivno sede i troše svoje dane ne saznavši za šta su sve zaista sposobni.

Serbia Marathon

Misija utkana u manifestaciju Serbia Marathon odnosi se na cilj da 2030. godine bude 700.000 aktivnih građana umesto desetak hiljada koliko ih sada uzima učešće u ovakvim aktivnostima i kroz sport brine o svom zdravlju.

U okviru Serbia Marathon Series,  Atletski savez Srbije organizuje besplatnu trku za sve porodice u Beogradu koja će se održati u nedelju 31. marta 2019. godine na Dorćolu u BRC Runners Hub. U trci će moći da učestvuju i osobe u invalidskim kolicima kao i svi članovi porodice. Kućni ljubimci takođe mogu pratiti svoje vlasnike u nadmetanju. Porodice mogu trčati zajedno a može i svaki član trčati za sebe. Na cilju svi dobijaju umesto medalje poklon sponzora.

Tekst je prvobitno objavljen u Magazinu Energetskog portala ČISTA ENERGIJA decembar 2018 – februar 2019.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti