Vetropark „Kovačica“ dodelio donacije za 14 udruženja i mesnih zajednica

Foto-ilustracija: Pixabay

Predstavnici Vetroparka “Kovačica” kroz „Program podrške lokalnoj zajednici 2020/2021“ dodelili su donacije udruženjima i mesnim zajednicama na području ove opštine. Kako su najavili vlasnici izraelske kompanije Enlight Renewable Energy, koja upravlja ovim vetroparkom, do kraja godine ponovo će raspisati konkurs za dodelu ovakvih donacija.

“Javni konkurs je bio otvoren tokom novembra i decembra 2019. godine, a pravo učešća imale su neprofitne organizacije sa teritorije opštine Kovačica. Uz veliki odziv, od 60 pristiglih prijava komisija je izabrala najboljih 14 projekata, i to za dobrovoljna vatrogasna društva, mesne zajednice, vaspitno-obrazovne institucije i organizacije civilnog društva”, navodi se u saopštenju Vetroparka “Kovačica”.

Donacije su dobili: Dobrovoljno vatrogasno društvo “Debeljača”, Dobrovoljno vatrogasno društvo “Idvor”, Dobrovoljno vatrogasno društvo “Kovačica”, Dobrovoljno vatrogasno drustvo “Padina”, Dobrovoljno vatrogasno drustvo “Uzdin”, Mesna zajednica “Debeljača”, Mesna zajednica Padina, Osnovna škola “Maršal Tito” iz Padine, Osnovna škola “Mlada pokolenja” iz Kovačice, Predškolska ustanova “Kolibri” iz Kovačice, Udruženje građana za ekološko očuvanje prirode i jezera “Crepajački ekološki vrt” iz Crepaje, Udruženje “U službi prirode Debeljača”, Udruženje za zaštitu životinja “Caca”, i Ekološki pokret Opštine Kovačica.

Predstavnici Opštine Kovačica su se zahvalili investitoru na pruženoj pomoći lokalnoj zajednici, a korisnici donacija su preuzeli donatorske table.

Kako se navodi, predstavnici izraelske kompanije su naglasili važnost njihovog društveno odgovornog poslovanja i najavili da će krajem ove godine biti otvoren novi javni konkurs. Podsetili su i na to da Vetropark “Kovačica” od svog profita godišnje izdvaja 2 odsto za podršku lokalnoj zajednici.

Energetski portal

 

 

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti